De nieuwste video vind je hier! Het vierde en laatste interview: Joost in Australie !

woensdag 24 november 2010

Even een bedankje...

Nu de zenuwen steeds meer toenemen en ECHT de laatste momenten in Nederland zijn aangebroken, wil ik graag nog even van de gelegenheid gebruik maken om allerlei mensen te bedanken. Vooral degenen die (nu al) braaf onze blog lezen en geinteresseerd zijn in onze nog te komen avonturen.
Het voelt bijna alsof we gaan emigreren naar het verre land in plaats van zo'n 4 maanden op reis te zijn haha.
Maar juist de feedback die we krijgen via de mail, de blog, via facebook, twitter en op feestjes en partijen geeft zo'n goed gevoel alsof we al een beetje op reis zijn. Morgen is het alweer donderdag, dat betekent nu nog 6 nachtjes slapen en we vliegen naar Sydney...terug 'naar huis'.
Ik kreeg zojuist nog een bericht uit Sydney, dat ons pakket met Sinterklaas snoepgoed was aangekomen alleen stond de desbetreffende persoon nog tijdens het ochtendritueel verloren in de badkamer...helaas de bezorger gemist ;). Maar vanaf zaterdag is het pakket in het bezit van een stroopwafel verslindend monster genaamd Janine, die heeft beloofd dat ze niet aan het onbekende rare snoepgoed zou komen. Ik zag laatst een hartje tussen de pepernoten zitten met de tekst SMS ME...nou....toen stond ik wel even te kijken. Hip die Sint!

We vieren (hopelijk) op 5 december ergens in Sydney Sinterklaas met Nederlanders die geemigreerd zijn naar Australie en die sinds lange of korte tijd in de stad wonen. Ik ben ook nog eens de organisator van de meetup, iets wat best lastig te regelen is als je zelf niet op locatie zit :). Maar dat er al zo'n 30 mensen zich hebben aangemeld wil wel zeggen dat mensen het Nederlandse feest missen, tussen die Aussies die het denk ik toch stiekem als een racistisch iets blijven zien. Ik wil het daarom ook alleen vieren met wat Sinterklaas muziek in een draagbare stereo, op het strand met een BBQ en het verzonden snoepgoed natuurlijk. Dus een verklede (hulp) Sint zit er niet in, laat staan een blanke (hulp) Piet helemaal zwart geschminkt. :)
 (Zit je in Sydney en wil je ook naar de MeetUp komen, klik dan even hier en geef je op!)


Eergisteren hebben we nog de live video chat uitgeprobeerd die ik heb toegevoegd aan deze blog (zie de tab in het menu). Er waren toch op een gegeven moment zo'n 6 mensen actief op de chat..en ik zag nog wat laatkomers online verschijnen, dus het aanmelden met gebruikersnaam is gelukkig te doen! Onze volgende live video chat zal ik altijd vermelden op de desbetreffende pagina en zoals het er op dit moment uitziet, proberen we het als we net in Sydney zijn nog een keer. Daarna hopelijk iedere week een keer in het weekend, leuk om te laten zien waar we op dat moment zitten!

Ach ach, de klok tikt door..en ook al tikt ons klokje thuis zoals het nergens tikt.......het Australische klokje in mijn ziel en hart tikt ook :). Tot snel, dan weer met verse foto en video beelden ook!

(en Stefan die voor de laatste keer aan het ijshockey'en is)

woensdag 17 november 2010

Bijna alles geregeld en klaar voor vertrek!

Als meerdere dingen ineens goed lopen en je een stel meevallers hebt...betrap je jezelf er altijd weer op dat je een beetje bang om je heen begint te kijken..en gaat denken : "Ok..ha ha...erg grappig..wanneer komt nou het slechte nieuws?"


In de afgelopen weken hebben we op de valreep huurders gevonden voor onze woning, zodat we hier gelukkig veel kosten op kunnen besparen. En hebben we ook nog eens een auto gevonden in Perth, bij een aardige Australiër die bereidt is zijn mooie en betrouwbare 4WD Pajero aan ons te verkopen. Dat betekent ook weer een financiële meevaller, omdat we 2 maanden lang niet een auto hoeven te huren. Met name de enkele reis van Perth naar Broome zorgde ervoor dat de huurauto een duur grapje zou worden vanwege alle extra toeslagen. 
Maar nu hebben we dus een eigen auto (waar we nog wel een bed in moeten maken overigens) en we kunnen daardoor ook stoer off road gaan rijden! Ach ik zie nu al een mooi instructiefilmpje voor me, hoe je dan zo'n "bed-in-4WD" kan maken....van auto opmeten, naar bouwmarkt gaan en het klussen aan toe. To be continued...

En het huis gaat dus verhuurd worden, zogezegd is er altijd iemand aanwezig in ons knusse huisje wat ook al een fijn idee is op zich. Over precies twee weken zitten we in het vliegtuig naar Sydney en hebben we het meeste van onze persoonlijke bezittingen achtergelaten (in de opbergkast in een stel dozen) en een poging gedaan zo min mogelijk in onze tassen mee te nemen richting vliegveld.
Dit wordt ook nog een hele uitdaging denk ik, maar doordat ik vandaag al wat kleding onder de loep heb genomen is hierdoor de hoeveelheid 'draagbare' kleding in onze kast drastisch verminderd. Dit maakt de uiteindelijke keuze een stuk makkelijker..als ik tussen dat ene handige, warme truitje...of toch dat hele leuke..maar niet praktische blousje moet kiezen...

He..fijn zo..die stilte voor de storm..wat kan er nou nog fout kunnen gaan zou je bijna denken!?




donderdag 11 november 2010

75 Reasons to go North! - Around Town - Time Out Sydney

75 Reasons to go North! - Around Town - Time Out Sydney





Even een kort bericht, maar o zo handig. De website van Time Out Sydney (het bedrijf heeft wereldwijde websites en magazines die de leukste activiteiten op aarde uitlichten) heeft een overzicht gemaakt van leuke dingen die te doen zijn in Noord Sydney (of ergens in die buurt;)).
Ik was altijd al fan van dat gedeelte van Sydney, vanwege de gezellige terrasjes en winkeltjes. Ik zou zeggen, sla de lijst op of print hem uit voor tijdens je reis in Sydney...dan hou je jezelf wel even bezig;)


Op de hoogte blijven van Time Out (Sydney)? Tegenwoordig kan je via een Time Out Sydney Iphone app, gemakkelijk nieuws krijgen en kijken waar en wanneer iets leuks te doen is ( of waar je wat kan gaan eten of drinken).
Ook kan je gewoon door middel van de Newsletter op de hoogte worden gehouden.

donderdag 4 november 2010

"live" tourguides...zo 2009

Wie kent het niet? Tijdens je vakantie lekker luieren, beetje winkelen, belachelijke souvenirs kopen, vooral een bruint tintje krijgen in de zon en uitgaan totdat je weer aan vakantie toe bent.
Na contact te hebben gehad met het thuisfront met vragen als: hoe het is daar en wat heb je allemaal gezien?...betrap je jezelf erop dat je denkt :"Oh wacht.....in welke stad ben ik dan eigenlijk? Geschiedenis? Ja ik heb wel wat oude inwoners en gebouwen gezien ja....maar verder?..."

Zonde, zonde..en zonde natuurlijk. Een stad waar je je bezoek aan brengt en waar je misschien wel vele dagen doorbrengt heeft vaak meer te bieden dan zo 1, 2, 3 te zien is. Wat velen doen (maar eigenlijk meestal de 'iets oudere mensen' of gezinnen) is een tourguide in de arm nemen. Die sleurt je dan door alle straatjes heen en zo zie je in sneltreinvaart een andere kant van de stad.
Nadelen hieraan zijn; je bent soms met een te grote groep, in vragen stellen heb je dan al geen zin meer, het gevolg is dat je als een kudde schapen achter een leider aanloopt en om het nog vervelender te maken, wordt je vaak bij een 'vriend' afgedropt die toevallig een galerie of ander winkeltje heeft met prullaria (echt heeeeel typerend voor deze omgeving zeggen ze dan;)).

Gelukkig zijn er ook andere middelen die over het algemeen weinig kosten of zelfs gratis zijn!
Via Itunes en verschillende andere websites kan je namelijk Podcasts downloaden, dit zijn eigenlijk gewoon geluidsopnames (mp3) die je kan downloaden en op je Ipod of een andere mp3 speler kan zetten. Koptelefoon erin en rondlopen maar! Zo heb je een prive gids in je oor en je kan hem ook pauzeren als je er even genoeg van hebt of als je op je route afgeleid raakt door een leuke winkel.

Hoe kom je eraan?
Laneway tour, Melbourne
- Een voorbeeld hiervan is te vinden op de website van That's Melbourne .
Hier staan een viertal tours die je langs de highlights van Melbourne nemen. Rechtermuisklik op de link waar staat dat je hem kan beluisteren en je kan hem gelijk op je computer bewaren.
 

- Een andere website is Tourcaster.com . Hier zijn ze helaas niet gratis, maar ongeveer 10 (US) dollar. Je hebt er wel een overzicht van mp3 tours van over de hele wereld en het is goedkoper dan een 'echte' tourguide.




- Wel is Tourcaster via Itunes gratis te verkrijgen (geen idee waarom het op die manier wel gratis is...)hier gaat het niet om de daadwerkelijke tours, maar een introductie over de stad. 
Mocht je naast het zwembad liggen en geen zin hebben om een brochure te lezen ;). Het geklets is natuurlijk in het Engels met heerlijk Australisch accent..dus let erop of je het wel kan verstaan...anders is een boekje lezen een beter idee.



- Google verder nog even met een zoekopdracht als podcast tour sydney (of een andere stad), zo kan je altijd nog wat meer bronnen achterhalen.



Toch liever een 'levende' tourguide? Ok, voor jullie ook nog een tip dan:
Time out Sydney geeft je een mooi overzicht van Sydney's best guided walking tours




Enne, mocht je nou met je mp3 speler op door de stad lopen...... 
kijk wel uit bij het oversteken!