De nieuwste video vind je hier! Het vierde en laatste interview: Joost in Australie !

donderdag 19 mei 2011

West Australie, hotels en campings, Prijzen en tips.

Tijdens de reis door het Westen van Australie (van Perth richting Esperance en weer naar boven tot aan Broome) hebben we bijgehouden waar we allemaal overnacht hebben. Speciaal voor mensen die nog dezelfde route af gaan leggen en graag een indruk willen krijgen waar je goed kan overnachten, kan dit handig zijn. En weet je ook gelijk waar je bijvoorbeeld niet moet overnachten!;)
Bij de campings of hotels die een website hebben, zijn de namen hieronder aanklikbaar. Zo kom je op hun eigen website uit, of een site die je meer informatie levert.
Vooral de hotels heb ik via lastminute sites of special deals sites geboekt. Zoals Lastminute.com.au en Booking.com. Voor een overzicht van meer sites, kijk dan even hier.





In het kaartje is per nummer te zien, waar de accomodaties ongeveer in West Australie liggen. Ik hoop dat jullie aan de hand van onze eigen ervaringen, er iets aan hebben in de toekomst :).

(De prijzen vermeld, zijn de prijzen in de periode December-Januari 2010-2011 en kunnen inmiddels veranderd zijn. Sommige bushcampings zijn alleen met een 4WD te bereiken en houd rekening met de 'fire ban' die in kan gaan tijdens de hete zomermaanden.
Er is een verschil in prijs tussen de 'powered' en 'unpowered' sites op een camping - met of zonder stroom-.)




Naam


Locatie


Prijs 
 (AU dollar)


Omschrijving


Bijzonderheden


Cijfer
1) Karrinyup Campsite

Karrinyup, net buiten Perth
 33,- 
1 nacht
(unpowered)
Een grote camping midden in een woonbuurt, toch voelt het wel alsof je echt op een camping staat.
Familie camping, nabij water, speeltuinen, gezamelijke keuken en tv kamer. Verder niet heel bijzonder voor reizigers als ons.


 7
2) Woodman Point Holiday Park

 Cockburn, voorbij Fremantle
76,-
2 nachten
(powered)
Fijne camping, langs de kust en aan de snelweg. Camping en huisjes. Fijne BBQ's en gezamelijke ruimte. Klein zwembad ook aanwezig.
Met de kerst gaan ze met z'n allen kerstliederen zingen (wij dus ook ). Aardige mensen bij de receptie. Rustige camping.




 8
3) Timbertop Caravan Park

Mandurah

 25,-
1 nacht
(unpowered)
Simpele camping in een woonwijk. Aardige eigenaresse. Beetje oude badkamerfaciliteiten.

In Mandurah zelf is niet heel veel te beleven.
Ik zou niet langer dan 1 of 2 nachten op de camping staan. Beetje somber voelt het wel aan. Er wonen volgens mij wat mensen permanent op de camping, voelt af en toe een beetje vreemd.


 6
4) Prevelly Park

Margaret River
54,-
2 nachten
(unpowered)

Zowel camping als cabins. Prima douches/ toiletten. Leuke bbq's (lekker oud en primitief), gezellig met de Kookaburra's die in de bomen zitten.
Er is een winkeltje vlakbij, waar je ook betaald voor de camping. 10 Minuten rijden naar Margaret River. En je bent zo bij de kust voor de surf!

 7
5) Flinders Bay Park

 Augusta
32,-
1 nacht
(powered)
Fantastische plek aan de kust, met een geniale overdekte BBQ. Lekker beschut (tegen zon maar ook de wind) onder de bomen kamperen. Rustige camping, goed verzorgd.
Koken met de blauwe zee op de achtergrond, goede plek om wat visgerei te halen om daar of op de route verder te vissen.




 8
6) Windy Harbour

 Windy Harbour
22,-
1 nacht
(unpowered)
Een basic camping, met (stenen) bbq's. Oppassen wanneer het 'open vuur' verbod geldt. Veel gras, enkele bomen voor schaduw.


Het waait inderdaad hard daar! Vlakbij het strand en zee. Je kan met je 4WD over het strand rijden.
Er zit verder niets daar, geen winkel en het is best een eind rijden wil je er een bereiken.


 7
D'Entrecasteaux National Park

14,-
1 nacht
(unpowered)
Geen stroom want je zit in de bush. Wel langs een geweldige kustlijn met grote stenen en rotsen. Leuk om te vissen of krabben zoeken. Mogelijk om in stapelbedden te slapen in een openbaar en overdekt huis. Ligt echter geen linnen o.i.d.
Je parkeert je auto in een inham waar kampeerplekken zijn gemaakt. Er kan een ranger komen kijken, dus dan moet je een envelop invullen met een kleine bijdrage. Niet iedereen doet dat en ook niet altijd is er een ranger. Gokken dus.




 9
Albany

90,-
1 nacht
 Motel kamer, eigen badkamer, naast het gebouw met hotelkamers en bar. Aan de hoofdstraat in Albany.
Beetje donkere, griezelige kamer. Oude inrichting en een extra 2-persoonsbed (dat kreeg je er bij). Het was fijn om even te kunnen douchen na de bushcamping, maar ik zou er niet nog een keer overnachten (lawaaierig en een beetje eng).
6

9) Bremer Bay Beaches Tourist Park
Bremer Bay
30,-
1 nacht
(powered)
Groen park, veel bomen, een tennisbaan en een bar (was gesloten helaas). Fijne sta-plekken en erg veel gezinnen. De keuken is een soort blokhut en erg fijn.


Prima camping, dichtbij enkele heeeele mooie stranden. Alleen daarvoor zou je even naar Bremer Bay moeten. Dan krijg je een wit knisperend strand met blauwe zee!


 8
Esperance

67,-
1 nacht
Prive kamer in een hostel. Een kleine basic kamer. Gedeelde badkamer verderop. Grote gedeeld gebouw met woonkamer (tv) en keuken. Er is ook een internet /pc kamer.
Vooral de keuken was echt fantastisch, er geldt een streng schoonmaak regime, wat erg goed is. Je kan er fijn koken en lekker buiten of binnen zitten. Het hostel is direct aan de kust, net wat buiten het 'centrum' .
7

11) Wave Rock Caravan Park



 Hyden
 35,-
1 nacht
(powered)
Een zandcamping, wat bomen, prima bbq's, een overdekte gedeelde (buiten)ruimte met tv en een zwembad.


Er kunnen slangen zitten (je zit in de outback natuurlijk) en wij maakten kennis met bijtende mieren (ze lijken op onze kleine Nederlandse mier). Vlakbij de Wave Rock, paar minuten lopen dus zeker een pluspunt! Er is een klein winkeltje bij de camping.

 8
12) Good Earth Hotel Perth

300,-
3 nachten
Appartement/hotel kamer met keuken.
Geboekt via een site als lastminute.com.au voor een voordelige prijs.
Wij zaten hier met de kerst. Je zit aan de drukste straat in Perth en als je geluk hebt kijk je uit over de rivier aan de achterkant van het hotel. Een stukje lopen en je kan winkelen in Perth.

 8
13) Lancelin Caravan Park Lancelin

68,-
2 nachten
(powered)
Een drukke camping, veel gezinnen, veel mensen die een vaste plek hebben met hun caravan. Prima douches.
Niet heel gezellig, omdat iedereen daar een tv in de (sta-) caravans heeft. Mensen gaan daardoor laat slapen en maken veel lawaai. Was liever naar het YHA hostel gegaan in Lancelin.


 7
14) Quinns Rocks Caravan Park Quinns Rocks 42,-
1 nacht

(powered)
Veel huisjes en een klein gedeelte voor kampeerders. Dat gedeelte is wel direct aan de kust en als je geluk hebt, heb je super uitzicht! Gras en een fijne bbq met zee uitzicht.
Er woont iemand al jaren op de camping en die denkt dat hij de BBQ meester is. ;) Dus wees voorbereid haha.


 8
15) Hotel Northbridge
Perth, Northbridge 240,-
4 nachten

Budget gedeelte van het hotel. Eigen kamer en gedeelde badkamer en keuken. Eigen koelkast en tv op kamer.
Wel schoon en gezellig. Beetje verouderd.
Keuken stelde niets voor, geen oven en gasfornuis. Wij hebben met onze eigen gasstelletjes op het balkon gekookt.
Wij zaten hier rond oud en nieuw, voordelige prijs als je ver van te voren boekt.


 7
16) Bushcamping
Belvidere Leschenault National Park

gratis (of een kleine bijdrage)
Bushcamping, met veel keuze aan plekken. Lekker verscholen en veel dieren te zien, zoals kanga's, kookaburra's en possums.
Vliegen, muggen en mieren! Neem lotions mee en bedekkende kleding.


 6
17) Bushcamping

Gracetown

gratis (mits je gepakt wordt een ranger)

Verscholen in de duinen, vlakbij de zee. Goede surf, leuk vissen en kans op dolfijnen in de ochtend.

De boete is erg hoog als je gepakt wordt op illegaal kamperen. Het stonk naar urine, de kampeerplek werd vaak gebruikt blijkbaar. 7





 Margaret River


 175,-
2 nachten 
(3 persoons-kamer)
Mooi authentiek hotel. Bar en restaurant beneden en aan de winkelstraat van Margaret River. Wij hebben 1 nacht in het oude hotel gezeten en 1 nacht in de motel vleugel. Die was inclusief eigen keuken.

 8


Perth


 87,-
1 nacht
Hotel midden in het centrum. Kleine kamer, maar prima voor 1 nacht. Met airco, ruime badkamer. Geen garage en moeilijk te bereiken met auto vanwege eenrichtingsverkeer. 7

20) Windmill Farm



 Bindoon
100,-
1 nacht
Farmstay met eigen kleine huisje. Eigen kamer incl. badkamer gekoppeld aan 2 andere kamers, door gezamelijke patio. Gedeelde woonkamer en keuken. Erg gezellig als je met een gezin of groep bent. Je kan helpen met de dieren voeren. Erg leuke en relaxte omgeving, aardige mensen.
Zie het filmpje.


 9
21) Cervantes Pinnacles Caravan Park

Cervantes

35,-
1 nacht

(unpowered)
Goed onderhouden camping, erg gezinsgericht. Veel gras, maar erg vol in het hoogseizoen. Wij zaten direct aan de zee, wat overigens niet veel voorstelt om te gaan zwemmen. Vissen kun je er beter. Camping gangers waren niet heel erg gezellig.

 7
Dongora
105,-
1 nacht
 Op het eerste gezicht een mooie camping. Voornamelijk cabins en ensuite ruimtes voor de caravan of tent. Gelijk aan de zee.
Wij hadden een cabin, nieuw en redelijk luxe met een klein voorzitje/ veranda.
Ze hebben een groot muizenprobleem,maar vermelden dit niet wanneer je incheckt. Als je gaat klagen, doen ze er verder niets aan en zwaaien je vrolijk uit. Schandelig hoe ze ons te woord stonden. De muizenkeutels lagen in ons bed!!


 5
23)  Dongora Tourist Park Dongora 105,-
1 nacht
Super leuke cabins, in verschillende opvallende kleuren. Gelijk aan zee, cabins met luxe interieur en van alle gemakken voorzien (inclusief airco). Na de nare ervaring bij Seaspray, waren we erg blij dat we hier konden overnachten. Geen muizen en veel luxer als de andere cabin. Je kan overigens in het stadje best afdingen op je overnachting. Helemaal als je eens bij de concurrent eerst de prijs op gaat vragen (beetje rondrijden eerst dus).

 8
24) Tudor Holiday Park

 Kalbarri
 33,-
1 nacht
(powered)
Groot park, met zwembad en relaxte doucheruimtes. Ook mogelijkheid om kleine cabins te huren. Veel gras, lang en zacht:). Pefect voor gezinnen, maar ook voor backpackers. Je hebt in Kalbarri een stel parken waar je uit kan kiezen. Op zich luxe om als reiziger te kunnen kiezen. Deze had een zwembad, dat gaf de doorslag voor ons.

 8
25) Nanga Bay Resort Nanga Bay 30,-
1 nacht
(powered)
Groot park, maar niet echt een luxe 'resort' zoals de naam doet denken. Wel een zwembad bij het motelgedeelte. Keuze in Backpackers kamers, motelkamers en sta plekken voor auto/caravan. Toen wij er waren was het er heel rustig, wat op zich ook wel iets had. Direct aan zee, met strand wat helemaal uit schelpen bestaat (je vindt hier meer hele schelpjes dan op het bekende Shell Beach daar vlakbij..die zijn vertrapt). Je kampeert op zand en je drinkt opgevangen regenwater (wat veel het geval is aan de westkust).

 7
26) Monkey Mia Beach Resort
Monkey Mia
35,-
1 nacht
(powered)
De enige camping/ resort in Monkey Mia waar je komt voor de dolfijnen. Mooi en ruim, fijne douche ruimtes en wc's, niet heel schoon alleen. Je hebt er een bar, winkels en restaurants.

Naast het wachten op het bezoek van de dolfijnen een paar keer per dag, kan je er heerlijk ronddobberen in het water. Ondiep snorkelen met kleine visjes en soms duiken er ineens dolfijnen of een schildpad op!
Het kamperen is daar onwijs heet in de zomer, schaduw is echt een must.


 7
27) Monkey Mia Beach Resort
(shared ensuite)

Monkey Mia 86,50
1 nacht
Je deelt met twee kamers 1 badkamer. Leuk gelegen aan een binnenplaats en vlakbij de bar. 
Je kan ook nog duurder overnachten, maar dan boek je gelijk een huisje in het resort.
De hitte werd ons teveel en kozen de tweede avond in een kamer te slapen i.p.v. in de auto. Met een ventilator in de kamer was het prima. We hadden zelfs een stapelbed en een double bed op de kamer. Prima voor een groep vrienden of een gezin dus (voor die prijs).

 8


























Naam


Locatie


Prijs


Omschrijving


Bijzonderheden


Cijfer
28) Quobba Station Homestead

Quobba, Carnarvon

60,-
1 nacht

Een eigen chalet, uitkijkend op de zee. Een van de twee chalets die ze daar hebben. Eigen badkamer, keuken en logeerkamer, mooie veranda aan de kant van de duinen en de zee. Een bijzondere ervaring, helemaal afgelegen en een fantatisch uitzicht. Wij konden goedkoper overnachten en in de chalet als we onze eigen linnen meenamen (dus onze kussens en slaapzakken). Na 10 uur in de avond gaat de stroom uit (besparing), dus de plafondventilatoren doen het dan niet meer! (heeeeet!)

 8
29) Coral Bay Clubhouse Backpackers

Coral Bay 90,-
1 nacht
Een redelijk luxe backpackers. Eigenlijk de enige 'budget' oplossing in Coral Bay, naast het kamperen. In ons geval was het te heet om fijn in de auto te slapen.
Een basic kamer, met alleen een bed, wel met airco!
Gedeelde badkamers zijn prima en er is een geweldig zwembad. Ook de bar en ruimte met tv's en pooltafels zijn gezellig. Leuke backpackers sfeer.
Wij hebben super leuk gesnorkeld in de baai (warm water!).


 8
30) T-bone Bay
Cape Range National Park gratis, maar 
een beperkt aantal plekken

Een super plek om te overnachten, net achter de duinen aan het strand. Wilde dieren als wallabies, krabben, termieten en schildpadden allemaal in het zicht.
Overigens betaal je een Fee om het park in te mogen, wij reden alleen met onze 4WD vanaf de onverharde weg het park binnen, dus weinig controle daar ;).
Op de kampeerplekken langs de pinensula zijn altijd maar een bepaald aantal plekken beschikbaar. Vroeg zijn is dus aan te raden. Op sommige plekken mag je vissen. Wij hebben het leuk gehad met nieuwsgierige wallabies. En een hele heftige storm die over het park raasde.



 9
31) Winston Backpackers Exmouth 170,-
2 nachten
Een double budget kamer. Gedeelde badkamers aan de overkant. Met de warmte buiten was het erg fijn in de kamer met airco. Een heel groot buitenzwembad was nog fijner! Fijne grote keuken, half buiten. Groot park aan het backpackers gedeelte vast. Met camping en de mogelijkheid om huisjes/ sta-caravans te huren. Wij waren er in het voor hun laagseizoen (te warm) dus er waren geen tours in de omgeving. Stefan heeft gesurfd in de buurt en we hebben gesnorkeld.

 8
32) Beadon Bay Village Caravan Park Onslow 25,-
1 nacht 
(powered)
Een camping met het meerendeel 'werkend volk' . Veel mannen, dus niet fijn als je er als meisje alleen zit. Klein zwembad en buitenkeuken, prima voor een snelle overnachting.
Er is niet veel in de buurt te doen en wij reden alleen voor een overnachting naar Onslow om de lange rit te halveren. Snel doorrijden zou ik dus zeggen.

 6
33) Pilbara Holiday Park

Karratha

189,-
1 nacht 
Motel Unit (cabin)
Een prima cabin, met een magnetron, tv, comfortabel bed en eigen badkamer.
De hele Pilbare regio staat bekend voor haar mijnbouw en zoutwinning. Veel werkers verblijven in de hotels en daardoor zit bijna alles vol of is het ongelofelijk duur! Met geluk konden we in deze cabin en kregen we korting omdat we toerisen waren. Normale hotelkamers zijn al gauw 300 dollar :s . Vooruit bellen of boeken is dus aan te raden!

 8
34) Cooke point Caravan Park (aspen parks) Port Hedland 35,-
1 nacht
(powered)

Leuke buitenkeuken met uitzicht op de mangrove. Prima douches en toiletten. Ook mogelijkheid voor cabins en luxere overnachtingen. Veel permanente/ werkende mensen op het park.

Weer bang voor de hoge prijzen in de regio, zochten we naar een betrouwbaar caravanpark. Het weer was wat afgekoeld en besloten die nacht weer te gaan kamperen. Later hebben we in een storm (bakken regen, onweer en bliksem) half doorweekt de tent ingepakt en in de auto geslapen. Check het weer dus even van te voren ;)

 7
35) Cable Beach Backpackers

Broome

80,-
1 nacht
private double room

Leuke backpackers plek. Tropische sfeer (net als de rest van Broome;)), een zwembad een leuke bar, hangmatten en best gezellig. Basic prive kamer, geen kast(je) dus alles moet op de grond.
Mooie houten vloeren in het bijhuis, waar wij zaten, maar armoedige gordijnen, je kon dus gewoon bij ons naar binnen kijken haha. Handdoeken zijn ook prima gordijnen;).D gedeelde badkamer was een beetje jammer (vies).

 7
36) Frangipani Resort

Broome

560,-
5 nachten
een geheel appartement

Een superdeluxe resort, waar je gewoon tijdelijk woont in een van de huisjes/ appartementen. Eigen buitendouche, hemelbed, wasmachine, luxe keuken (incl. vaatwasser), loungebanken, tv en buiten bbq.
 Ok ok, iets duurder dan de rest van onze reis. Maar het was het zo waard! Broome was onze eindstop voor de Westkust en we moesten daar de auto verkopen (=uitruimen en schoonmaken). Een weekje op 1 plek was ideaal op deze locatie, veel privacy, lekker schoon en gewoon luxe voor in verhouding weinig geld. Zeker een aanrader. Wij hadden dit geboekt via lastminute.com.au.


 9

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren op bovenstaand bericht kan hieronder! Liever persoonlijk contact? Stuur een mailtje naar stefanlieve@yahoo.com